Munkafolyamatok

Az automatizált munkafolyamatok (workflow) lehetővé teszik a szervezeteknek, hogy jobban kézben tartsák az üzleti folyamataikat, biztosítva ezzel a dokumentumok és űrlapok létrehozását, véleményezését, jóváhagyását és publikálását a vállalati szabályzatoknak és előírásoknak megfelelően. A workflow motorok integrálva a vállalati címtárral (pl: Active Directory, LDAP) biztosítják a lehetőséget, hogy felhasználókat vagy csoportokat rendeljünk egy automatizált folyamathoz. A munkafolyamat lépéshez rendelt felhasználók a vállalati levelezésen (Microsoft Exchange, Lotus Notes) keresztül automatikusan értesítést kapnak arról, hogy feladatot kaptak, és egy linken keresztül részletes információkhoz juthatnak a feladat részleteiről. A felhasználóknak nincsen szükségük rá, hogy speciális ismereteik legyenek a folyamat egészéről, mert a feladatuk készre jelentése után a következő feladat megfelelő résztvevőnek történő kiosztását a munkafolyamat végzi.

Az Ewima megoldása:

Az Ewima Kft számos projektjében alakított ki olyan, a fentiek szerint automatizált munkafolyamatot, ahol ennek segítségével kevesebb papír alapú ad-hoc feladat hárult a felhasználóra, csökkentve ezzel a hibalehetőségeket, felgyorsítva a vállalati dokumentumok, tartalmak és űrlapok módosíthatóságát. Kollégáinknak számos tapasztalattal rendelkeznek a klasszikus, szinte az összes vállalati dokumentum életciklusára jellemző igénylésből, véleményezésből, jóváhagyásból és publikálásból álló Microsoft BizTalk Server 2006, vagy Office SharePoint Server 2007 alapú munkafolyamat kialakításában. A cégünk által készített véleményezési és jóváhagyási folyamatok abban különböznek a hagyományos véleményezéstől és jóváhagyástól, hogy lehetőséget biztosít az ügyfélnek arra, hogy akár saját maga szabja testre ezeket a részfolyamatokat. Ezt a „szabadságot” úgy biztosítjuk ügyfeleinknek, hogy a véleményezést, illetve a jóváhagyást szintekre bontjuk, aminek során az egyes szinteken feladatot végző felhasználók párhuzamosan végzik tevékenységüket, a szintek pedig sorban következnek egymás után. A munkafolyamat abban az esetben érhet véget, vagy mehet a következő szintre, ha az adott szinte az összes párhuzamos felhasználó elvégezte a számára kiosztott feladatot. Egy dokumentum fenti módon történő véleményezési folyamatát az alábbi ábra szemlélteti.

Amennyiben az Ön cégének üzleti folyamatai, dokumentumai, tartalmai vagy űrlapjai hasonló életcikluson mennek keresztül, de a fenti hatékony működés hiányában nem tud időben reagálni a piac változásokra, akkor a keressen minket elérhetőségeinken (ezt megtalálja a Rólunk oldalon és a lap alján).